68 gostiju, 0 korisnika

Poslednje poruke

Autor Tema: Inkscape konkurs magazina COM  (Pročitano 1901 puta)

Van mreže zarej

  • Administrator
  • Veteran
  • *****
  • Poruke: 2496
  • lose programe iskljucicu trajno...
Inkscape konkurs magazina COM
« poslato: Mart 27, 2008, 12:04:45 »
 Od 247. broja magazina COM započinje konkurs Inkscape radova, u kome pozivaju svi čitaoce da se oprobaju u vektorskom crtanju korišćenjem ovog programa otvorenog koda. Svi originalni radovi treba da budu pripremljeni i poslati na adresu redakcije (redakcija@com-yu.com) u nativnom Inkscape formatu, pod PD licencom (Public Domain), i podacima autora: ime i prezime, adresa, telefon, email. Radovi će biti organizovani i izloženi u jednoj beogradskoj galeriji (detalji će biti objavljeni naknadno), dok će žiri sastavljen od dizajnera i grafičkih profesionalaca izabrati najbolje, čijim će autorima pripasti vredne nagrade. Poslednji rok za slanje radova je 10. maj, dok će izložba, uz prigodno obeležavanje 250. broja magazina COM, biti održana u junu 2008. godine.

Tema Inkscape konkursa je „Beograd 2028. godine“. Zamislite kako će u to vreme izgledati okruženje u kome živimo; motivi na radovima mogu biti širokog spektra, od građevina, vozila, pa do futurističkih kontejnera. Pustite mašti na volju i naučite da koristite Inkscape program. Aplikacija se može preuzeti sa adrese www.inkscape.org, i dolazi u verzijama za Windows, Linux i Mac OS X. Prema tome, opravdanja za ne učestvovanje nema.

Na konkursu mogu učestvovati svi građani Srbije od 7 do 107 godina, a radovi ne moraju biti vrhunskog nivoa. Ponekad je i sama ideja bolja od svega ostalog. Budi hrabar/a i „naoštri“ svog miša!


Izvor:com-yu.com
"Ne možes samo pitati korisnike šta je to što oni žele i onda se truditi da im to i daš. Dok ti to napraviš, oni će poželeti nešto drugo". (Inc Magazine, 1989.)

"Veoma je teško dizajnirati proizvod za određenu grupu. Često ljudi ne znaju šta žele dok im to ne pokažeš". (BusinessWeek, maj 1998.)