42 gostiju, 0 korisnika

Poslednje poruke

Autor Tema: Zidne apoteke za prvu pomoć na radnom mestu  (Pročitano 233 puta)

Van mreže Nsnsns021

  • Novajlija
  • *
  • Poruke: 2
Zidne apoteke za prvu pomoć na radnom mestu
« poslato: Maj 31, 2018, 18:04:41 »
Project Pharmacy DOO Novi Sad je sertifikovana kompanija koja se bavi veleprodajom, skladištenjem i distribucijom lekova, medicinskih sredstava i dijetetskih suplemenata. Naš poslovni uspeh gradimo prilagođavanjem našeg poslovanja po zahtevima tržišta i kontinuiranim uvođenjem novih proizvoda na tržištu Republike Srbije, BiH kao i na tržištu EU. Kao nosilac dozvole Ministarstva zdravlja RS za trgovinu medicinskim sredstvima na veliko i nosilac upisa proizvoda u ALIMS-u, u svojoj ponudi ima komplete za pružanje prve pomoći za zaštitu na radu.

Poslodavac je dužan obezbedi po Pravilniku (“Sl. Glasnik RS br. 109/2016”) zidni ormarić ili prenosivu torbu za pružanje prve pomoći u svim radnim prostorijama i prstorima namenjenim za rad na otvorenom i to:
•         1 komplet prve pomoći do 20 zaposlenih REF:ZAT1.
•         2 kompleta prve pomoći od 21 do 100 zaposlenih
I dalje,na svakih sledećih 100 zaposlenih još po  jedan komplet prve pomoći

Nezavisno od gore pomenutog Pravilnika, na osnovu Uredbe o obaveznim sredstvima i opremi za ličnu i kolektivnu zaštitu od elementarnih nepogoda i drugih nesreća (Sl.glasnik RS BR.3/2011 i 37/2015), Poslodavac je u obavezi da imaju u svakom pojedinačnom objektu u kojem obavlja delatnost i posebne komplete prve pomoći, radi pružanja zaštite u slučaju elementarnih nepogoda i drugih nesreća.

Vrsta i broj ovih kompleta za vise od broja zaposlenih u pojedinačnom objektu:
•         Poslodavaci u čijem pojedinačnom objektu radi do 20 zaposlenih dužna su da imaju jedan komplet prve pomoći REF:ZAT5.
•         Poslodavci koji imaju od 21 do 100 zaposlenih dužna su da pored navedenog tipa kompleta imaju i komplet prve pomoći REF:ZAT4;
 •         I dalje, na svakih 200 zaposlenih još po jedan komplet REF:ZAT4.

Osim toga, pomenutim Pravilnikom i Uredbom je takođe predviđena obaveza pravnih lica da prilikom upotrebe pojedinih komponenti iz kompleta (otvaranja kompleta prve pomoći) odmah izvrše dopunu istih.

KUPOVINOM MEDICINSKIH SREDSTAVA OD NEOVLAŠĆENIH LICA IZLAŽETE SE KONTROLI NADLEŽNIH INSPEKCIJA ZBOG PRIBAVLJANJA MEDICINSKIH SREDSTAVA SUMNJIVOG KVALITETA

Obezbetite svojim zaposlenima sredstva i opremu za bezbedan rad, umanjite ili izbegnite moguće tragične posledice povreda na radu i plaćanje VISOKIH zakonskih kazna.

Komplete za pružanje prve pomoći za zaštitu na radu kao i više infromacija možete pogledati na sajtu projectpharmacy.rs][url]projectpharmacy.rs[/url]

Email:contact@projectpharmacy.rs
Tel:021-439-555