54 gostiju, 0 korisnika

Poslednje poruke

Autor Tema: Kupališni kompleks u Svrljigu  (Pročitano 5630 puta)

Van mreže Sale

  • Administrator
  • Ne silazi sa Foruma
  • *****
  • Poruke: 4738
  • Live in your world, play in ours.
    • Mega blog
Kupališni kompleks u Svrljigu
« poslato: Mart 16, 2013, 23:38:52 »
Citat
13:41, 08.02.2013.
Svrljižani grade kupališni kompleks
Autor Aleksandar Kostić Izvor Južne vesti | Svrljig   

Idejno rešenje budućeg kupališnog kompleksa

Prema obećanjima lokalne samouprave Svrljižani će do avgusta dobiti kupališni kompleks na Sportskom centru „Pastirište“.

U Sali Skupštine opštine Svrljig ove nedelje je Svrljižanima predstavljeno idejno rešenje budućeg kupališnog kompleksa na Sportskom centru „Pastirište“ , a prema rečima lokalne vlasti, prva faza projekta, rekreativni bazen, biće završena do „Belmužijade“ u avgustu.

Vrednost projekta je između 50 i 60 miliona dinara predviđenih iz lokalnog budžeta, a kupališni kompleks bio bi samofinansirajući.

Bazen bi se punio iz gradskog vodovoda na početku sezone i imao bi zatvoren sistem filtracije, sa jedinim dopunjavanjem zbog atmosferskog isparavanja, ali je ipak planirano i otvaranje bušotine kako bi se ceo sistem bio nezavistan od gradskog vodovoda. Bazensku vodu bi, tokom cele sezone, sve vreme prečišćavali filteri u zatvorenim prelivnim bazenima.

Predviđeno je da se budući kupališni kompleks od 550 kvadratnih metara sastoji iz dva dela, sa spojenim rekreativnim bazenom „brčkalištem“ u obliku „osmice“ gde bi u jednom delu bio bazen za decu dubine 40 cm, a drugi dubine 120 cm. U tom delu nalazio bi se i letnji bar koji bi delom bio na pločniku, a drugim delom ulazio u krug dubljeg bazena. Na istoj površini, prema rešenju, nalaziće se i mašinska hala kao i kompleks prelivnih bazena koji bi filtrirali vodu za kupanje.

Druga faza izgradnje, koja bi počela po završetku sezone ili naredne godine, u zavisnosti od sredstava, podrazumeva izgradnju poluolimpijskog bazena dimenzija 25x12.5 m konstantne dubine od 220 cm, ali koji bi se, u odnosu na rekreativni bazen, nalazio na podignutom nivou visine 120 cm. U toj fazi planirana je i izgradnja upravne zgrade.

Ulaz u kupališni kompleks bio bi iz Hasanbegovićeve ulice, a sa leve i desne strane predviđen je parking kapaciteta 150 vozila.

Idejno rešenje izradila svrljiška firma „SVS projekt“ i projektanti Saša Todorović, Srđan Sakan i Đorđe Karastojković.

via: Svrljižani grade kupališni kompleks : Društvo : Južne vesti


Šta vi mislite o ovom projektu?
Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...

Van mreže Don Kihot

  • Novajlija
  • *
  • Poruke: 7
Odg: Kupališni kompleks u Svrljigu
« Odgovor #1 poslato: Mart 20, 2013, 19:47:39 »
  Mislim da je ta ideja najblaže rečeno- suluda ! Svrljig je ogrezao u siromaštvu (bedi) i prljavštini, pun je ruševina kao posle bombardovanja, započeti projekti postali su ruine , od obećavanog bio-bloka nema ništa,ulice raskopane,vodovod očajan itd, itd...i za sve to- nema para, a za bazen ima!! Zato što se nadaju da će ovaj napaćeni narod da nagrne da plaća brčkanje - a od kojih para ?! Neće nas taj bazen spasiti bede i zaustaviti migraciju , čak naprotiv , biće znak da treba pobeći glavom bez obzira iz sredine u kojoj vlada bezumlje.