44 gostiju, 0 korisnika

Poslednje poruke

Autor Tema: Saveti oko kupovine aparata  (Pročitano 12144 puta)

Van mreže Dare

 • Moderator
 • Hyper-aktivan član
 • *****
 • Poruke: 536
  • -> Кликни БРЗО !
Re: Saveti oko kupovine aparata
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 16, 2007, 20:35:30 »
EVO OVDE

raspakuj pa ubaci u mobilni, i uzivkaj  :hello:

Miwosh

 • Gost
Re: Saveti oko kupovine aparata
« Odgovor #16 poslato: Decembar 21, 2007, 15:02:09 »
EVO OVDE

raspakuj pa ubaci u mobilni, i uzivkaj  :hello:
link ne radi... :'(

Van mreže Dare

 • Moderator
 • Hyper-aktivan član
 • *****
 • Poruke: 536
  • -> Кликни БРЗО !
Re: Saveti oko kupovine aparata
« Odgovor #17 poslato: Decembar 21, 2007, 15:14:48 »
#15 on: October 16, 2007, 20:35:30 linka je obrisan od tad
 evo novi http://www.speedyshare.com/813577693.html
« Poslednja izmena: Decembar 21, 2007, 15:18:05 by Dare »

Van mreže geronimo

 • Prelazi u legendu
 • ****
 • Poruke: 1216
 • NIKAD ROBOM
  • NIKAD ROBOM
Re: Saveti oko kupovine aparata
« Odgovor #18 poslato: Mart 10, 2009, 21:31:22 »
Ултратанки за забаву
Нови „Нокијин” мобилни телефон, Nokia 5630 XpressMusic S60, појавиће се у другом тромесечју.
Финска компанија „Нокија” недавно је приказала нови ултратанки мобилни телефон Nokia 5630 XpressMusic S60 који нуди потпуно искуство забаве, омогућујући корисницима да брзо и лако пуштају музику, видео-снимке и игре и да размењују садржаје.
Настављајући традицију мобилних справа за врхунску забаву, нова справа се одликује најсавременијим музичким плејером за изузетан звук, музичке нумере и видео-записе; помоћу посебно предвиђених тастера и основне музичке функције укључујe четири гигабајта (GB) меморије за чување више од 3.000 музичких записа (нумере), подршку свим главним дигиталним форматима и 3,5-милиметарски AV прикључак. Са посебном иновацијом, контролисаном „реци и пусти” опцијом, корисници једноставно могу изговорити назив омиљеног извођача или нумере која би била аутоматски пуштена.
Nokia 5630 XpressMusic је компатибилна са Nokia Music Store, омогућујући претраживање и куповање нумере из Nokia Music Store где је то могуће. Посредством програма (софтвер) Nokia Music for PC лаганим одабиром и превлачењем корисници могу пребацивати и обликовати музичку збирку на својем уређају.
Јединствени мобилни телефон има мени с контактима за двадесетак најближих пријатеља или пословних сарадника директно са стартне позиције екрана и комплетан преглед историје разговора, укључујући последње електронске пошиљке, поруке, белешке телефонских позива и размењене фотографије. Мени са пречицама у дну екрана омогућава брз приступ најчешће коришћеним апликацијама, укључујући музику, радио, Интернет, N-Gage и фотографије.
Нови модел 5630 XpressMusic биће доступан уз богато N-Gage искуство путем N-Gage пречице на екрану. N-Gage нуди велики избор игара водећих издавача, доживљај мултиплејера и могућност додавања саиграча с којима корисници могу заједно да играју игре, а камером од 3,2 мегапиксела, блицем и пуним фокусом, фотографије или видео-записи могу бити забележени и размењени путем омиљених on-line заједница, као што су Share on Ovi, Flick или Facebook.
Мобилна справа Nokia 5630 XpressMusic биће доступна у другом тромесечју ове године са очекиваном малопродајном ценом од 199 евра без пореза.

izvor > politika
NIKAD ROBOM

Van mreže geronimo

 • Prelazi u legendu
 • ****
 • Poruke: 1216
 • NIKAD ROBOM
  • NIKAD ROBOM
Re: Saveti oko kupovine aparata
« Odgovor #19 poslato: Mart 24, 2009, 00:01:35 »
Ајдоу” „Сони-Ериксона” има камеру резолуције 12,1 мегапиксел због чега озбиљно прети да класичне фотоапарате и видео-камере пошаље у историју

Већина, ако не и сви мобилни телефони, до 2012. године имаће исти пуњач батерија. То ће бити мини USB прикључак који ће користити двоструко мање електричне енергије него данашњи пуњачи. Осим тога, та новина ће власницима мобилних телефона, како каже Мити Строчковијус, виши менаџер „Нокије”, омогућити да бирају да ли ће са куповином новог апарата узимати нов пуњач или да уштеде задржавањем старог.
Стандардизација пуњача за мобилне телефоне, коју су подржали „Нокија”, „Моторола” и „Сони Ериксон”, проистекла је из иницијативе GSMA – трговачке организације која представља индустрију мобилне телефоније. Она је, наиме, на последњем светском сајму мобилне телефоније, који се средином фебруара сваке године одржава у Барселони, произвођаче позвала на већу еколошку одговорност – примену рециклираних материјала и развој енергетски штедљивих технологија. У том контексту истичу се примери „Самсунга” и „Ел-џија” који су направили телефоне са батеријама које напаја соларна енергија.
Што се тиче актуелних трендова у мобилној телефонији, постало је јасно да ће они све мање бити телефони, а више мобилни компјутери – комуникатори. На том пољу, тренутно и убедљиво, води компанија „Епл”, која је са моделом „ајфон” направила генерацијски искорак. Осим „тач скрина”, „ајфон” се од других телефона разликује и по апликацији „ајтјун”, путем које корисници могу да преузимају – купују програме, алате, видео-игре, музику („Епл” је пријавио пола милиона преузимања за шест месеци).
Као одговор на „ајтјун”, „Мајкрософт” са новим оперативним системом за мобилне телефоне „виндоуз мобајл 6.5” нуди опцију „маркет плејс”, путем које ће власници моћи да потражују, купују и преузимају програме, сервисе и медијске садржаје.
С обзиром на глобалну популарност „ајфона”, и остали произвођачи мобилних телефона уводе апарате са „тач скрином”, при чему је недавна анкета у Америци, Европи и Далеком истоку ипак показала да корисници предност и даље дају класичној тастатури. Како кажу, командовање путем дисплеја јесте интересантније, али не и функционалније – захтева употребу обе руке (једна за држање телефона а друга за командовање). Ту је и једна, наизглед банална замерка – масни трагови прстију на екранима, који кваре визуелни утисак уређаја.
Са тим проблемом ће се сасвим сигурно сусрести и корисници новог модела „Сони Ериксона”, „ајдоу”. Тај телефона такође има велики екран, али и камеру са 12,1 мегапиксел. „Ајдоу” због тога озбиљно прети да класичне фотоапарате и видео-камере пошаље у историју. Јер ако телефон има камеру која конкурише професионалним фотоапаратима, поставља се питање зашто би ико куповао уређај који прави само слике, или видео-записе. А том логиком су се очигледно водили и у „Самсунгу”, чији модел „омниjа” (дисплеј 3,7 инча) може да снима (камера осам мегапиксела) и репродукује слику у високој резолуцији 720п.
Још једна од новина која ће ускоро постати стандард мобилне телефоније јесте примена глобалног система за позиционирање. Уз „џи-пи-ес”, корисници ће добити виртуелни водич до најближих робних кућа, ресторана, аутобуских и метро станица, али и прилику да у сваком тренутку знају где се налазе њихови пријатељи или чланови породице. Јапански оператер „Докомо” је у своју понуду већ уврстио телефоне, путем којих родитељи могу да прате кретање деце. Уз њих иде и посебна наруквица, која алармира телефон ако се малишан који је носи удаљи више од 12 метара.
Међу профилисаним категоријама корисника мобилних телефона налази се и старосна група од 50 и више година, за коју се дизајнирају посебни телефони. Они имају поједностављен мени, велику дугмад тастатуре (за слабији вид) и посебан део који се извлачи – на њему могу ручно да се напишу неопходни телефони. Ту су затим и телефони за грубу употребу, попут „Ај-мејтовог” апарата који је отпоран на прашину, воду, ударце па чак и радијацију.

Марко Лакић - Politika
NIKAD ROBOM

Van mreže geronimo

 • Prelazi u legendu
 • ****
 • Poruke: 1216
 • NIKAD ROBOM
  • NIKAD ROBOM
Re: Saveti oko kupovine aparata
« Odgovor #20 poslato: April 28, 2009, 22:52:12 »
У „Гуглу” осмислили поступак руковања мобилним телефонима са екранима осетљивим на додир

 
„Гуглови” инжењери Т.В. Раман (који је слеп) и Чарлс Чен (који види) смислили су како да особама које не виде (а и онима који виде, али не желе да гледају) омогуће да рукују телефонима с екраном осетљивим на додир, као што је „Еплов” iPhone. Изум је толико једноставан да је просто непријатно што се тога нико није сетио раније.
Наиме, он опонаша традиционалну телефонску тастатуру, с бројем пет у центру и осталима око њега. Међутим, пошто екран нема физичке тастере, софтвер приказује тастатуру где год да корисник пипне екран. Тамо где прст дотакне екран добија се број пет; уколико повучете прстом навише и подигнете га добићете број два, повуците га надоле и отпустите и добићете осам и тако редом, пише часопис „Микро”.
Корисник може да унесе цео телефонски број тапкањем, повлачењем и отпуштањем, а да и не погледа на екран јер где год да пипне прстом добија тастатуру. Уместо да тражи место на које ће поставити прст, инжењери су натерали програм да пронађе где је корисник додирнуо екран.
Савршен пример претварања слабости у предност: мана уређаја са екраном је што немају физичке тастере – а предност што се тастери могу постављати где год пожелите. Ово је једноставно а бриљантно решење невоље приступачности телефона са екраном осетљивим на додир.
Наравно, пошто је ово осмислио „Гугл”, не зна се да ли ће га „Епл” искористити за свој iPhone. Интерфејс заснован на томе да се тастер постави тамо где се додирне екран може се употеби и у друге сврхе. На пример, особа која не види не би морала да погађа где се налази трака помоћу које се откључава iPhone. Довољно је да прстом пипне екран и превуче га попреко и телефон ће се откључати.
Компанија „Гугл” је потрошила доста времена да би осмислила интерфејс с екраном осетљивим на додир погодан за слепе и слабовиде; тако да је покренула пројекат назван Eyes-Free Shell посвећен истраживању ове и других идеја, попут бројчаника који говоре и упутстава за правац кретања изговорених синтетизованим гласом. Пошто је „Гуглов” Android оперативни систем отвореног кода, сав кôд се налази на Интренету .
Вероватно „Епл” ради на својим решењима, али је то готово немогуће утврдити јер је Kupertino окружен зидом ћутања.

-----------------------------------------------------------

Побољшано претраживање

„Гугл” је у објавио да је у језгро свог претраживача унео два побољшања, чији се учибнак већ виде на странама са резултатима претраживања. Прво чине дужи сумарни текстови веб страна у списку резултата када корисници за претраживање користе дуже упите, а друго су додатне хипервезе на дну стране с резултатима (а понекад и на врху) за које је компанија утврдила да имају везе са задатим упитом.
Оба имају за циљ да се, бар, у некој мери реши највећи проблем претраживања помоћу Гооглеа: превише резултата. Већина корисника вероватно и не прегледа више од прве две-три стране резулатата, већ настоји да прецизније формулише упит како би се више приближили правом резултату. Сада је захваљујући дужим одломцима текста већа вероватноћа да ће се тражена информација наћи одмах, а ко не воли да смишља компликованији упит довољно је да притисне неку од понуђених веза за које „Гугл” сматра да су битне.
Новим побољшањима која су активна на 37 језика претраживачу је убризгана ињекција семантичке технологије, чиме се закорачило у будућност претраживања Интернета.

izvor .politika
NIKAD ROBOM

Van mreže geronimo

 • Prelazi u legendu
 • ****
 • Poruke: 1216
 • NIKAD ROBOM
  • NIKAD ROBOM
Odg: Saveti oko kupovine aparata
« Odgovor #21 poslato: Oktobar 06, 2009, 19:23:30 »
Паметни телефон” с брзим приступом
Нови BlackBerry Curve 8520 сада је располагању и корисницима у Србији.

Нови „паметни телефон” Black Berry Curve 8520 сада је располагању и корисницима у Србији код компаније ВИП (по почетној цени од једног динара у тарифи накнадног плаћања рачуна или postpаid 1800).
Справа има веома осетљиву QWERTZ тастатуру за удобно и тачно куцање електронске поште и уобичајених порука (IM, SMS, MMS). Осим напредних функција „паметног телефона”, кориснику омогућује веома једноставан, брз и безбедан мобилни приступ компанијским или приватним налозима електронске поште, календару и задацима путем тзв. push технологије, а уграђени Wi-Fi брже претраживање и скидање апликација и података са Интернета.
BlackBerry Curve 8520 је уређај из истоимене породице са иновативним trackpad-ом осетљивим на додир за једноставније претраживање и селекцију менија на екрану, омогућавајући ефикасну и брзу навигацију, а уједнио има специјалне медија тастере на врху који олакшавају претраживање музичких и видео садржаја.
У главне особине укључени су:
о Пуна QWERTZ тастатура и оптички трацкпад осетљив на додир;
о 256MB Flash меморија и 2GB microSD картица за апликације, поруке, мултимедију и слично. (Меморијски слот подржава microSD картице до 16GB и могу се мењати без искључивања телефона);
о 512Mhz процесор следеће генерације;
о Гласовно бирање контаката, Bluetooth (2.0) подршка за hands-free употребу са моно/стерео слушалицама, уређајима у ауту и сличних помагала;
o 2 MP дигитална камера са зумом и могућношћу снимања видео клипова;
о Медија плејер за репродукцију музике, фотографија, филмова, видео материјала са специјалним тастерима за навигацију;
о Стандардни 3,5мм стерео прикључак за слушалице и BlackBerryMedia Sync за једноставну синхронизацију музике из iTunes-а или Windows MediaPlayer-a;
о Уграђена подршка за BlackBerry Internet Service која подразумева бежичну push синхронизацију до 10 електронских адреса као Gmail, Windows Live, Hotmail, Yahoo , AOL и налога провајдера у Србији, као што су Еунет, СББ и тако редом;
о Уграђена подршка за BlackBerry Enterprise Server са напредним опцијама за заштиту података, енкрипцију и безбедност за компаније са сопственим е-маил сервером/платформом;
о Уграђен Wi-Fi (802.11 b/g) и
о Quad-Band уређај који подржава EGDE/GPRS/GSM  (850/900/ 1800/1900 MHz).


edit: o ovom telefonu je pisano već ovde http://www.svrljig.net/forum/index.php?topic=2542.msg85537#msg85537 ;)
« Poslednja izmena: Oktobar 06, 2009, 22:11:25 by mega games »
NIKAD ROBOM

Van mreže Sephiroth

 • Moderator
 • Ne silazi sa Foruma
 • *****
 • Poruke: 6322
Odg: Saveti oko kupovine aparata
« Odgovor #22 poslato: Oktobar 06, 2009, 22:06:24 »
eh sve je ovo lepo, samo se uz standardnu tarifu placa i koriscenje blackberry internet usluge (1000 RSD) http://www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/blackberry-iz-vodafona/blackberry-usluge/blackberry-usluge.577.html bez koje bb telefon nije bas upotrebljiv ( nije dostunap push mail, niti mms, niti bb browser) :(
Neon Genesis Evangelion

Van mreže geronimo

 • Prelazi u legendu
 • ****
 • Poruke: 1216
 • NIKAD ROBOM
  • NIKAD ROBOM
Odg: Saveti oko kupovine aparata
« Odgovor #23 poslato: Oktobar 07, 2009, 22:04:00 »
Toliko o njihovom sloganu da rechi vrede vishe ..:)))))
NIKAD ROBOM