46 gostiju, 0 korisnika

Poslednje poruke

Autor Tema: Thor uskoro stiže u bioskope  (Pročitano 3319 puta)

Van mreže Sale

  • Administrator
  • Ne silazi sa Foruma
  • *****
  • Poruke: 4738
  • Live in your world, play in ours.
    • Mega blog
Thor uskoro stiže u bioskope
« poslato: April 26, 2011, 19:09:59 »

U moru nastavaka i rimejkova na filmska platna će nam u 2011 godini (pored Captain America) stići još jedan Marvelov junak : Thor , bog groma. Napretkom filmske tehnologije daleko smo od super junaka u hejlankama koji "visi" na kablu dok leti nebom, specijalni efekti čine da duh comic stripova dostojno budu preneseni na velika platna.Tor. Bog munje. Zaštitnik čovečanstva. Sin Odinov, naslednik prestola Asgarda, mitskog kraljevstva gde hrabri žive zauvek. Tako je bar zapamćen u drevnom susretu između njega i vikinga. Međutim, u svojem svetu, Tor je mladi ratnik, istina i naslednik prestola Asgard, ali i suviše kočoperan i siguran u sebe i svoju moć. To dovodi do toga da njegovi nepromišljeni potezi slučajno pokrenu dnevni rat, za kojeg se mislilo da je zauvek gotov. Da bi ga naučio poniznosti, njegov otac i kralj Odin ga proteruje na Zemlju. Tamo će uz pomoć običnih ljudi naučiti šta znači biti istinski heroj kada zaboravljene mračne sile Asgarda ponovo napadnu Zemlju.
From www.photontide.org

Thor - Trailer 2 (OFFICIAL) Small | LargeOvakav mitski junak se samo mogao da inspriše izdavača Marvela Sten Lija i talentovanog crtača Džeka Kirbija da pokrenu strip 1962 godine gde je Thor sexy super heroj. Zamišljen u početku kao neko ko može da se suprotstavi Hulku, najmoćnijoj kreaturi na Zemlji. Poput svih super junaka ima svoj alter ego, Thor je bog ali i običan čovek Dr Donal Blejk. Dovoljno je da udaru svojim štapom o pod i eto metamorfoze iz običnog čoveka u super junaka. Ekranizacija ovog stripa je nosila određene rizike ali koliko možemo da vidimo iz priloženog, na dobrom su putu da uspeju.


U stripu je Thor koji poseduje brojne super moći ali ujedno priča kao da je izašao iz srednjeg veka i imidž mu se ne uklapa baš u modeni svet (šlem poput Asteriksa i izgled koji podseća na Legolasa pod steroidima). Zato je ekipa filma rešila da unese svoje izmene. Za početak Thor priča kao i sav normalan svet, ostavljen mu je naglasak čisto da se razlikuje od ostale populacije. Zatim njegov ljudski alter ego je ostavljen po strani (pominjaće se u filmu), ovde će biti predstavljen samo kao super junak. Glavni ženski lik Džejn Foster (koju tumači Natali Portman) od zaljubljene bolničarke u Dr. Blejka postaje astrofizičarka koja otkriva Thora.


Radnja će se dešavati na Zemlji i u Asgardu. Shvatili ste da će Thorov protivnik biti Loki, njegov polubrat, bog  vatre, koji želi da preuzme kontrolu nad  Asgardom od Odina i uništi Thora i Zemlju. Ali Loki nije dorastao Thoru pa će njegov protivnik biti Destroyer, ogromni oklopnik iskovan od strane Odina koji je zaštitnik Asgarda. Sevaće ovde varnice !Režija: Kenet Brana. Gl. Uloge: Kris Hemsvort, Entoni Hopkins, Tom Hidlston, Natali Portman, Rene Ruso, Stelan Skarsgard.

Film stiže u biokope 28 aprila 2011.

Iskreno da vam kažem, nestrpljivo očekujem ovaj film :)Inače, ako vas neko pita kako se zove Torov malj, zove se Mjollnir :)
« Poslednja izmena: April 26, 2011, 19:13:08 by Sale »
Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...