44 gostiju, 0 korisnika

Poslednje poruke

Autor Tema: Doček “Srpske” Nove godine na jugu Srbije  (Pročitano 1450 puta)

Van mreže Sephiroth

  • Moderator
  • Ne silazi sa Foruma
  • *****
  • Poruke: 6322
Doček “Srpske” Nove godine na jugu Srbije
« poslato: Januar 12, 2011, 21:59:14 »
Doček “Srpske” Nove godine na jugu Srbije
Autor: Ljubica Stojanović | Izvor: Južne vesti | Objavljeno: 11.01.2011.

NIŠ - U Nišu će za "Srpsku" pevati Bajaga, u Prokuplju Goca Tržan i Topalko, a u Vranju lokalni izvođači. Dočeka neće biti u Leskovcu i Pirotu.

Na dočeku pravoslavne Nove godine po julijanskom kalendaru u parku Sveti Sava u Nišu će nastupiti Momčilo Bajagić Bajaga. Program bi trebalo da počne oko 21:30h, a prvo će svirati niški orkestar Đuvegije. Bajaga bi trebalo da izađe tek oko 23h, a u ponoć će građanima čestitati Novu godinu Dragoslav Ćirković, predsednik opštine Medijana. Nakon čestitke će uslediti vatromet, a zatim i nastavak Bajaginog koncerta. Na kraju programa sviraće trubači.

U četvrtak uveče na gradskom trg u Prokuplju pevaće Goca Tržan i Milan Topalović Topalko. Program počinje u 21h, a prvo će nastupiti kulturnoumetničko društvo „Abrašević" iz Prokuplja.

Na dočeku na trgu Staniše Stošića u Vranju nastupiće lokalni izvođači. Okupljeni na trgu moći će da dočekaju pravoslavnu Novu godinu uz Branimira Stošića Kaceta, pevača narodnih izvornih pesama. Pored njega, pevaće i lokalni bend Infuzija, a očekuje se I nastup se pobednika Guče, trubačkog orkestra Bakije Bakića koji predvodi Ekrem Mamutović.

Dočeka pravoslavne Nove godine po julijanskom kalendaru neće biti u Pirotu jer nemaju sredstva za dva velika slavlja u roku od dve nedelje.

Takođe, zbog uštede u budžetu, dočeka neće biti na Širkoj čaršiji u centru Leskovca, kao što je bilo uobičajno proteklih godina, rekao je Žikica Nestorović, direktor Turističke organizacije Leskovac.

http://www.juznevesti.com/Kultura/Docek-Srpske-Nove-godine-na-jugu-Srbije.sr.html
Neon Genesis Evangelion