46 gostiju, 0 korisnika

Poslednje poruke

Autor Tema: 44 Gitarijada Zaječar, 05-08 avgust 2010  (Pročitano 3995 puta)

Van mreže Sale

 • Administrator
 • Ne silazi sa Foruma
 • *****
 • Poruke: 4738
 • Live in your world, play in ours.
  • Mega blog
44 Gitarijada Zaječar, 05-08 avgust 2010
« poslato: Jul 01, 2010, 13:40:12 »

GITARIJADA je najstariji festival neafirmisanih rok bendova, koji će tokom 2010. godine biti organizovan po četrdeset četvrti put. Okupljajući desetine hiljada učesnika i posetilaca iz zemlje i inostranstva, ovaj festival spada u red najznačajnijih muzičkih događaja u regionu. Cilj manifestacije je podsticanje i afirmacija muzičkog stvaralaštva mladih opredeljenih za Rock’n’roll, koji još od svog nastanka, kao planetarni fenomen, postaje univerzalno sredstvo komunikacije mladih i integralni segment savremene urbane kulture.

Istorija ovog festivala datira  s kraja šezdesetih godina prošlog veka, kada su se na temeljima svetske produkcije, kod nas pojavili prvi rok sastavi, stekavši veliku popularnost među mladima. Tih godina se, po ugledu na Gitarijadu, koja je 1966. godine održana u Beogradu, u manjim gradovima širom zemlje osnivaju slične manifestacije. Na inicijativu lokalnih bendova, nastao je i festival u Zaječaru, koji je u početku organizovan dva puta godišnje. Krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog veka, Gitarijada od lokalnog, prerasta u najznačajniji festival demo bendova u regionu. Tokom višedecenijskog trajanja, Gitarijada je afirmisala mnoge domaće bendove, koji su na samom početku muzičke karijere, kao pobednici ili učesnici festivala, snimili svoja prva izdanja i dobili ogdovarajuću medijsku podršku. U revijalnom programu festivala, sem domaćih, nastupala su i mnoga svetska imena, poput: STEVE LUKATHER, LAIBACH, URIAH HEEP, WISHBONE ASH, KEN HENSLEY & LIVE FIRE, Stan Web's & CHICKEN SHAKE, NIGHTWING, GIRLSCHOOL, itd.

Za razliku od sličnih manifestacija koje su u međuvremenu nastajale i nestajale, Gitarijada do današnjih dana odoleva izazovima vremena, pre svega zahvaljujući doslednosti u očuvanju autentičnog identiteta, kao i podršci Ministarstva kulture Republike Srbije, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije, grada Zaječara, brojnih donatora, sponzora i medija. Višedecenijska tradicija i značaj Gitarijade, učinili su ovu manifestaciju nacionalnim brendom, promoterom i jednim od nosilaca razvoja turističke privrede grada Zaječara.

Konkurs je otvoren do 20 jula 2010

GITARIJADA - KONKURS 2010 Small | Large


Za učešće na konkursu potrebno je poslati:

Popunjenu prijavu na obrascu organizatora
3. snimljene autorske kompozicije
Fotografiju benda
Biografiju benda

Prijave slati u elektronskoj formi na e-mail: gitarijada@ptt.rs .Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. , najkasnije do 20. jula 2010. godine.
 
Nagrade
Nagrada stručnog žirija ............. 150.000,00 din
Nagrada publike ........................ 100.000,00 din

preuzeto sa : www.gitarijada.org
Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...

Van mreže hiperinflacija

 • Moderator
 • Ne silazi sa Foruma
 • *****
 • Poruke: 6758
 • Sometimes I feel so blue...
  • MY OWN PRIVATE HELL
Odg: 44 Gitarijada Zaječar, 05-08 avgust 2010
« Odgovor #1 poslato: Avgust 12, 2010, 08:50:49 »
:) jedna od najboljih gitarijada , bar pet godina unazad...
izgledalo je kao da se rock ponovo probudio.
Ppffmmmppmmfmmmppm fmmmpp fmpmmmpmpppf fmffmmmmmppmpmfpmmmpppppppf :(.