53 gostiju, 0 korisnika

Poslednje poruke

Autor Tema: www.jeftinaputovanja.net  (Pročitano 2759 puta)

Van mreže Sale

  • Administrator
  • Ne silazi sa Foruma
  • *****
  • Poruke: 4738
  • Live in your world, play in ours.
    • Mega blog
www.jeftinaputovanja.net
« poslato: Decembar 26, 2009, 15:43:46 »
Evo preporuke za sve globtrotere i on koji to žele da postanu; sajt www.jeftinaputovanja.net .


Vlasnik sajta je Miodrag Golubović, čovek već ima zavidnu kilometražu za sobom a sve to za relativno malo para. Na sajtu možete pronaći njegove savete vezane za pripreme putovanja, troškove, mesta koje treba posetiti, korisne adrese za smeštaj i još mnogo toga. Možete pročitati i brojne putopise sa njegovih putovanja. Momentalno je na sedmonedeljnom proputovanju Indijom, Nepalom i Šri Lankom.

Evo osnovnih podataka o njemu i njegovom sajtu:

O autoru...

Tokom sedam velikih putovanja sam prešao oko 150 000 kilometara, na četiri kontinenta, u 32 zemlje, boraveći u 185 gradova. I dalje imam veliku potrebu i želju da putujem i delim svoja iskustva sa drugima. Sledeća destinacija za decembar 2009. je Nepal i Indija, zatim u martu 2010. Južna Amerika. Apsolvent sam Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, odsek duvački, instrument, truba!

Oduvek sam imao želju da se krećem i idem nekud. Nije bilo važno kuda. Bio sam nekoliko puta u Nemačkoj, Grčkoj, Mađarskoj i Austriji na seminarima muzike, pre nego što sam počeo da organizujem ozbiljna samostalna putovanja. Prelomni trenutak je bila 2003.godina kada je zarađeni novac počeo nešto da vredi a i da se zarađuje u našoj zemlji. Prvo sam krenuo od Evrope, putujući tri puta sa Interrail kartom. Svaki put je bilo fenomenalno jer sam sve dobro  isplanirao i predvideo. Godine 2006 . sam bio u Grčkoj, na ostrvima, a godinu dana kasnije je, konačno, došao trenutak da se mrdnem sa Starog kontinenta. Puna dva meseca sam obilazio Sjedinjene Američke Države. Sledeće, 2008. sam bio prvi put u Aziji. "Iz neba pa u rebra" kaže naš narod ali ne u rebra nego u Indiju. Bilo mi je super kao i na Bliskom Istoku .  Tekuće, 2009. sam uspeo da ostvarim svoje najveće putovanje dugo 11 nedelja u Jugoistočnoj Aziji .

Novac je uvek bio problem ali sam uspevao da, sa sumom kojom raspolažem, vidim što više zemalja i naroda. Trudim se da svoje iskustvo podelim sa drugima i da od drugih saznam što više informacija kako bih što lakše ostvario ciljeve. To je prava formula za uspeh! I ovo nije kraj. Uskoro ponovo idem u Indiju, Nepal i Šri Lanku a ako se sklope kockice, možda odem i u Argentinu i Brazil u martu 2010.godine. Male su šanse, kako sada stvari stoje, ali ću dati sve od sebe. Kao i do sada!


O sajtu...

Cilj sajta Jeftina putovanja je da predstavi mogućnost da se samostalno, sa malo novca, vidi što više različitih zemalja, naroda, gradova, sela, muzeja i običaja. Početkom septembra 2009.godine je sklopljeno partnerstvo sa jednom od najvećih osiguravajućih kuća u Evropi, Wiener Städtische. Sajt Jeftina putovanja je otvoren za saradnju sa svim kompanijama i pojedincima koji imaju interes da svoje proizvode, usluge i ideje predstave mnogobrojnim čitaocima reportaža iz celog sveta.


Početak..

Sajt Jeftina putovanja je počeo sa radom 19.12.2007. godine. Na njemu su se našli putopisi koji su pojedinačno opisivali gradove u kojima sam bio. Prvu verziju sam napravio u html-u, uz pomoć tabela, bez ikakvih “komplikovanih” rešenja. Bez obzira na to, sajt je privukao veliku pažnju, pre svega mladih ljudi koji, poput mene, ne žude za komforom već za novim iskustvima, poznanstvima i ostalim čarima koje put u nepoznatno donosi sa sobom. Avgusta 2008. je sajt prebačen u CMS te je upravljanje istim znatno lakše a dizajn je daleko ozbiljniji.

Sajt ukratko

U sekciji "kako da organizujete putovanje" je napisano tridesetak tekstova koji do najsitnijih detalja objašnjavaju sve korake potrebne da bi se organizovalo sopstveno putovanje.

U sekcijama Srbija - Moja zemlja, Evropa 2003, Evropa 2004, Evropa 2005, Grčka 2006, USA 2007, Indija 2008, Bliski Istok 2008 i Jugoistočna Azija 2009 predstavljene su destinacije kroz putopise. Detaljno sam opisao kako sam došao do tog grada, šta sam video u njemu i koliko sam para potrošio na razne ulaznice. U delu koji nosi naziv "galerija fotografija" se nalazi kolekcija od preko 3000 fotografija iz skoro svih gradova koje sam posetio na način koji Vama prezentujem. Godine 2003. nisam imao digitalni fotoaparat pa je broj i kvalitet slika na srednjem nivou. Sve ostale fotografije su visokog kvaliteta.

Poseban deo sajta je posvećen organizaciji putovanja; od pripreme do konačne realizacije. Tu su saveti i preporuke kako da izračunate troškove, nađete smeštaj i prevoz, obezbedite vize, osigurate se, vodite računa o zdravlju i još mnogo toga. Tu je i rubrika "Kako da?" sa brojnim odgovorima na razna pitanja kao i korisni linkovi.Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...