26 gostiju, 0 korisnika

Poslednje poruke

Autor Tema: "Dani Gordane Todorović" - književno veče i dodela nagrada  (Pročitano 3178 puta)

Van mreže Sale

  • Administrator
  • Ne silazi sa Foruma
  • *****
  • Poruke: 4738
  • Live in your world, play in ours.
    • Mega blog
"Dani Gordane Todorović" - književno veče i dodela nagrada
« poslato: Decembar 11, 2009, 13:30:07 »

DRUŽENJE SA PESNICIMA

U Subotu, 12.12.2009.godine, u salonu Kulturnog centra Svrljig, od 19,00 časova održaće se završno književno veče u okviru manifestacije "Dani Gordane Todorović".
Tom prilikom biće uručene nagrade dobitnicima. Ljubitelji lepe pisane reči biće u prilici da čuju neke od pesama nagrađenih autora.

Iste večeri uredništvo časopisa za književnost, umetnost i kulturnu baštinu "Bdenje" predstaviće najnoviji broj ovog časopisa.

Žiri Dvadeset šestih književnih susreta u sastavu Zoran Vučić, Radoslav Vučković i Obren Ristić pregledao je  blizu dvesta ciklusa pesama i doneo sledeću Odluku o nagradama i pohvalama:
 
  Prvu nagradu za ciklus pesama pod šifrom "Duborod"  dobila je Maša Prihotko iz Pančeva.
           
  Druga nagrada za ciklus pesama pod šifrom "Jakari"   pripala je Milanu Milutinoviću iz Beograda.
 
  Treću nagradu ravnopravno dele Jasminka Nadaškić Đorđević iz Smedereva, za ciklus pesama pod šifrom "Veranda"i   Maja Milošević iz Svrljiga, za ciklus pesama pod šifrom "Enej".

Uz nagrađene, žiri je posebno pohvalio i sledeće pesnike:Aleksandra Genčića iz Svilajnca. Ljiljanu Miljković-Mrgić iz Beograda, Miroslava Todorovića iz Trešnjevice, Iliju Stepanovića iz Kragujevca, Željka Jozovića iz Paraćina, Milicu Radivojević iz Medveđe, Jevrosimu Ristović iz Beograda, Katarinu Fijamengo iz Novog Beograda, Snežanu Radojević iz Kule, Svetlanu Pešić iz Vlasotinaca i Nataliju Živković iz Beograda.

preuzeto sa: http://www.kcsvrljig.info/news/index.php?topic=21

Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...