67 gostiju, 0 korisnika

Poslednje poruke

Autor Tema: Youtube story  (Pročitano 2050 puta)

Van mreže Sale

 • Administrator
 • Ne silazi sa Foruma
 • *****
 • Poruke: 4738
 • Live in your world, play in ours.
  • Mega blog
Youtube story
« poslato: Oktobar 13, 2009, 10:22:17 »

YouTube proslavio treći rođendan

Osnivači YouTube-a su bila trojica prijatelja, od kojih je jedan studirao grafički dizajn, a ostala dvojica kompjuterske nauke.

Istovremeno su bili zaposleni u čuvenoj kompaniji za internet-transakcije “PayPal”, a jedan od njih je i dizajnirao čuveni logo “PayPal”-a. Pre svog pojavljivanja pod imenom YouTube, osnivači su imali ideju da svoj veb- servis nazovu UTube, ali pošto je adresa utube.com bila zauzeta odlučili su se za altenativu i naziv “YouTube”. Iako je prethodilo Beta testiranje dugo 6 meseci, YouTube je zvanično postao funkcionalan novembra. 2005.

Prvi video koji se pojavio na ovom sajtu je nazvan “Mee at the zoo” (kojeg i danas možete pogledati), a koji prikazuje jednog od osnivača Jawed Karim-a u zoološkom vrtu San Diega. Već Jula, 2006. godine, prema podacima YouTube-a, preko 65,000 novih videa se pojavljivalo svaki dan, a bilo je i preko 100 miliona dnevnih pregleda. Oktobra 2006. godine, YouTube je preuzet od strane kompanije Google za 1,65 biliona američkih dolara.
Nedavno je YouTube proslavio svoj treći rođendan (od dana kada je preuzet od strane Google-a) informacijom da se svakodnevno pregleda preko bilion videa. Procenjeno je da se svakog minuta pojavi preko 20 sati novog video materijala, a da dnevni troškovi protoka iznose preko milion dolara.
Zanimljiva je i informacija je protok sajta YouTube tokom 2007. godine bio veći od sveukupnog protoka celokupnog interneta tokom 2000. godine. Danas je YouTube na četvrtom mestu što se tiče posećenosti korisnika iz celog sveta, odmah iza sajtova Google, Yahoo i Facebook.
Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...

Van mreže Sale

 • Administrator
 • Ne silazi sa Foruma
 • *****
 • Poruke: 4738
 • Live in your world, play in ours.
  • Mega blog
Odg: Youtube story
« Odgovor #1 poslato: Februar 11, 2010, 21:35:25 »
YouTube uveo je novu opciju koja korisnicima omogućuje blokiranje sadržaja za koji smatraju da je neprihvatljiv.

Funkcija nosi naziv Safety Mode, nalazi se na dnu stranice i posetioci mogu da biraju da li će je isključiti ili ostaviti aktivnom.

"Znamo da neki od korisnika žele veću kontrolu onoga što gledaju, tako da objavljujemo uvođenje Safety Mode opcione funkcije regulisanja koja pomaže filtriranju sadržaja koje ne biste želeli da gledate ili da gledaju neki članovi vaše porodice", istakao je jedan od rukovodilaca kompanije YouTube Džejmi Dejvidson.
Uključivanjem Safety Mode opcije neće se prikazivati video sadržaji nasilnog, erotskog ili pornografskog karaktera.
Opcija će koristiti roditeljima, koji će na ovaj način moći da kontrolišu sadržaj na koji njihova deca nailaze prilikom pretrage video fajlova na YouTube sajtu.

YouTube Safety Mode Demo Small | Large


preuzeto sa: http://upoverenju.blogspot.com/2010/02/youtube-blokada-neprikladnog-sadrzaja.html
Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...