69 gostiju, 0 korisnika

Poslednje poruke

Autor Tema: 44 filmski susreti u Nišu  (Pročitano 2117 puta)

Van mreže Sale

  • Administrator
  • Ne silazi sa Foruma
  • *****
  • Poruke: 4738
  • Live in your world, play in ours.
    • Mega blog
44 filmski susreti u Nišu
« poslato: Avgust 21, 2009, 14:23:29 »

Počinju "Filmski susreti" u Nišu
Petak, 21. avgust 2009. 13:57    

Festival glumačkih ostvarenja "Filmski susreti" počinje u subotu u Nišu, a do zatvaranja 28. avgusta publika će videti 14 filmova od čega je osam premijera.

Savet 44. filmskih susreta imenovao je žiri ovogodišnjeg festivala koji čine glumica Dara Džokić, predsednik i članovi Isidora Minić i Goran Sultanović.

Na festivalu na Letnjoj pozornici, koji će trajati do 28. avgusta, nakon svečanog otvaranja biće prikazana dva filma - "Đavolja varoš" Vladimira Paskaljevića i "Beogradski fantom" Jovana Todorovića.

Druge večeri biće prikazani filmovi "Hitna pomoć" Gorana Radovanovića i "Neko me ipak čeka" Marka Novakovića, dok su za treće veče "Fimskih susreta" najavljeni filmovi "Zona mrtvih" Milana Konjevića i MIlana Todorovića i "Turneja" Gorana Markovića.

Naredne, četvrte večeri, na programu su filmovi "Tamo i ovde" Darka Lungulova i "Drug Crni u NOB-u" Radeta Markovića. Pete festivalske večeri može se pogledati film "Ranjeni orao" Zdravka Šotre i film "Jesen u mojoj ulici" Miloša Pušića.

Pretposlednje festivalske večeri na programu su filmovi "Čekaj me, ja ću sigurno doći" Miroslava Momčilovića i "Sveti Georgije ubiva aždahu" Srđana Dragojevića. Poslednje festivalske večeri na programu je gostujući film "Bjuik riviera" Gorana Rušinovića.

Druge i treće festivalske večeri u Klubu Vojske Srbije biće prikazani filmovi "Srce je mudrih u kući žalosti" Marina Maleševića i "Živiot i smrt porno bande" Mladena Đorđevića.

Osim festivalskih nagrada, tokom festivala biće uručena i nagrada "Pavle Vuisić" za ukupan doprinos filmskoj umetnosti, a ovogodišnji dobitnik je glumac Bogdan Diklić.

Nagradu "Pavle Vuisić" dodeljuje Udruženje filmskih umetnika Srbije na osnovu predloga poslednja tri dobitnika te nagrade. Ta nagrada se dodejuje od 1994. godine, a ranije je nosila naziv "Slavica".

Glumicima će na svečanom zatvaranju festivala biti uručene nagrade žirija - gran pri "Naisa" za najbolje ovogodišnje glumačko ostvarenje u domaćem filmu, kao i nagrade Car Konstantin i Carica Teodora, koje se dodeljuju za najbolju mušku i žensku ulogu.

Biće dodeljene i povelje za izuzetnu mušku i žensku ulogu, kao i nagrade za najuspešnije muške i ženske epizodne uloge, i nagrada za najuspešnijeg debitanta.

Prvi put ove godine biće dodeljena i nagrada inostranom glumcu za ostvarenu ulogu u srpskom filmu.

Novčani iznos "Naise" ove godine je 180.000 dinara, dobitnici nagrada za najbolju mušku i žensku ulogu dobiće po 130.000 dinara, nosioci povelja po 100.000 dinara, a najbolji epizodisti i najbolji debitant
biće nagrađeni sa po 80.000 dinara.

Prodaja ulaznica :

NKC Stanoja Bunuševca bb
TON bivši OTB, Vozdova 7
KLUB VOJSKE SRBIJE

Cena kompleta karata je  - 1.500 dinara

Direktan prenos otvaranja i zatvaranja na RTS-u

preuzeto sa http://www.mtsmondo.com/entertainment/gossip/text.php?vest=144594

opširnije o festivalu na zvaničnom sajtu : http://www.fsnis.org.rs/#/bio

kompletan program festivala možete pogledati ovde : http://www.niscafe.com/index.php/Filmski-susreti-u-Nisu-2009.html
« Poslednja izmena: Avgust 21, 2009, 14:30:05 by mega games »
Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...

Van mreže ghost_of_navigator

  • Aktivan član
  • **
  • Poruke: 367
Odg: 44 filmski susreti u Nišu
« Odgovor #1 poslato: Avgust 22, 2009, 23:24:52 »
   Malopre sam se vratio  iz grada. Policija i guzva u saobracaju, ali je vredelo videti vatromet...
In a world without walls and fences we need no windows and gates