75 gostiju, 0 korisnika

Poslednje poruke

Autor Tema: Google Earth 5 - 3D Mars  (Pročitano 1278 puta)

Van mreže zarej

  • Administrator
  • Veteran
  • *****
  • Poruke: 2496
  • lose programe iskljucicu trajno...
Google Earth 5 - 3D Mars
« poslato: Avgust 17, 2009, 22:55:20 »


Google nas je ponovo sve iznenadio. U svoj Google Earth program koji se koristi za detaljno posmatranje površine Zemlje, dodao je još jednu opciju, i to ni manje ni više nego Mars!. Da dobro ste čuli, od sada ćete moći lično da se bacite u potragu za Marsovcima ili barem da "prošetate" površinom crvene planete.

Google Earth nam je ovaj deo Mlečnog put približio u saradnji sa NASA-om, pa je sada moguće pristupiti kameri na letelici "Mars Odyssey" koja kruži Marsovom orbitom. Ovi satelitski snimci se koriste u naučnim istraživanjima, ali su sada dostupni i svima nama na slobodnu upotrebu. Pogledajte video.

Google je ovime poremetio ceo svet, pa su čak i kvote u kladionicama pale. Naravno, ne za fudbalske utakmice, već za pronalazak života na Marsu, koji je do momenta objavljivanja vredeo 500/1, a sada samo 50/1.

Fotografije sa površine druge omiljene nam planete u sazvežđu samo malo kasne od realnog vremena, pa ukoliko primetite neki oblik života, slobodno smatraje da ste prvi.

 

Pogledajte snimak

Google Earth 5 - 3D Mars!


Izvor: SrbijaNet
"Ne možes samo pitati korisnike šta je to što oni žele i onda se truditi da im to i daš. Dok ti to napraviš, oni će poželeti nešto drugo". (Inc Magazine, 1989.)

"Veoma je teško dizajnirati proizvod za određenu grupu. Često ljudi ne znaju šta žele dok im to ne pokažeš". (BusinessWeek, maj 1998.)