46 gostiju, 0 korisnika

Poslednje poruke

Autor Tema: Usvojen Statut opštine  (Pročitano 3928 puta)

Van mreže WingsOfDesire

  • Ne silazi sa Foruma
  • *****
  • Poruke: 4099
Usvojen Statut opštine
« poslato: Oktobar 30, 2008, 19:15:22 »
Druga sednica SO Svrljig otpočela je, kao i što se očekivalo, zahtevom SRS za oduzimanje mandata odbornicima sa liste ove stranke Goranu Jeremijiću i Mileni Ivković, koji su se priključili novosnovanoj stranci SNS. Za predlog da se ova tačka uvrsti u dnevni red glasalo je samo četvoro odbornika SRS, trienaestoro je bilo protiv a dvanaestoro se uzdržalo od glasanja.

U nastavku sednici usvojen predlog Statuta opštine Svrljig, sa najosnovnijim izmenama koje se odnose na izbor predsednika i zamenika predsednika opštine i formiranje nekih odbora i skupštinskih komisija.

Jelena Trifunović je naglasila novinu u Statut opštine o formiranju Saveta za mlade, koji će doprineti da se gorući problem u opštini, nezaposlenost,  brže rešava.

Srbislav Djorjdjević (SRS) kritikovao je predlog o praznicima opštine, napomenuvši da su Dan opštine - 8. maj i Dan grada Svrljiga - Sv. car Konstantin i carica Jelena u razmaku od dvadesetak dana “i da bi ta dva dana koštala skupo poreske obveznike, jer je samo za ovogodišnji Dan opštine utrošeno milion i po dinara  iz Budžeta opštine, a predvidjen je i treći opštinski paznik - Dan oslobodjenja od fašizma - 13. oktobar, a godinama se nije slavio”…

- Odakle potpora u završnoj rečenici svečane zakletve odbornika “Tako mi Bog pomogao”, kad je nema ni u Zakonu o lokalnoj Samoupravi niti u Ustavu Srbije - upitao je Srbislav Djordjević, ustvrdivši da je tu rečenicu u svečanu zakletvu uvrstila 2001. godine Dosmanlijska vlast.Usvajanjem Odluka o izradi Plana detaljne regulacije stambenog naselja “Rosulja”, stvoriće se uslovi za bržu stambenu izgradnju Svrljiga i izradi Plana detaljne regulacije zone industrije, skladišta i servisa u Svrljigu, od “Progresa” do “Herbogala” za pristizanje inostranog investicionog kapitala.

- Nedostatak Inudstrijske zone u Svrljigu bio je kočnica za investicije u oblasti privrede. Sada, se stvaraju uslovi da koristima zaista velika sredstva iz Evropskih investicionih fondova - naglasila je Slavica Božinović, zamenica predsednice SO i najavila da će izradu detaljnih planova industrijske zone finansirati resorno ministarstvo, o čemu će 31. oktobra biti potpisan ugovor izmedju Ministarstva i opštine Svrljig.

Odbornici su, bez diskusije usvojili Izveštaj o radu i Program rada Ustanove za decu predškolskog uzrasta “Poletarac” i dali saglasnost na odluku UO komunalnog preduzeća “Svrljig” o kupovini dela lokala koji je u vlasništvu “Zelenog vrha”.

____________

Zoran Gavrilović v.d. direktor JKSP

Odbornici su danas, sa obrazloženjem da krajem novembra ističe četvorogodišnji mandat direktoru JKSP “Svrljig”, a da lokalni parlament neće zasedati, razrešili Zorana Gavrilovića dužnosti direktora i odmah donelu odluku o njegovom postavljenju za vršioca dužnosti do izbora novog direktora.
___________

Na današnjem zasednju SO izabrano je devet opštinskih komisija, pored tri ranije izabranih.

Slavica Božinović, zamenica predsednice je naglasila da su se pozivu, za predlaganje kandidata za članove ovih komisija odazvale sve odborničke grupe izuzev SRS, pa otuda u Komisijama nema nijednog radikalskog predstavnika.

izvor: svrljig.INFO

Van mreže Diagnoyaz

  • Novajlija
  • *
  • Poruke: 2
Odg: Usvojen Statut opštine
« Odgovor #1 poslato: Jun 08, 2018, 04:46:09 »
What I expected was the knowledge of the contents of this forum.