50 gostiju, 0 korisnika

Poslednje poruke

Autor Tema: Veće uputilo predlog Statuta odbornicima  (Pročitano 4257 puta)

Van mreže WingsOfDesire

  • Ne silazi sa Foruma
  • *****
  • Poruke: 4099
Veće uputilo predlog Statuta odbornicima
« poslato: Oktobar 22, 2008, 21:03:51 »
Veće uputilo predlog Statuta odbornicima


Članovi Opštinskog veća SO Svrljig danas su prihvatili par izmena u tekstu Statuta opštine, posle javne rasprave, i tekst uputili na usvajanje opštinskom parlamentu.

Većnici su danas upoznati i sa informacijom o problemu u radu stomatološke službe svrljiškog Doma zdravlja, koja prošlog meseca bukvalno nije imala pacijente. O tome su vodjeni odredjeni razgovori sa rukovodstvom svrljiške zdravstvene ustanove. Iznet je i podatak da Svrljižani, zbog činjenice da se većina stomatoloških usluga plaća, jednostavno zaobilaze stomatologe, pa obzirom da je svrljiško stanovništvo siromašno, i spada u red najstarijih u Evropi, ono spada i u red izrazito “bezubog” stanovništva.

Većnici su informisani i o problemu sa prebijanjem medjusobnih obaveza izmedju Opštine, za struju i EPS-a na ime njihovih obaveza prema opštini za korišćenje javnog gradjevinskog zemljišta.

Milija Miletić, predsednik opštine je naglasio da opština za struju duguje 23 miliona dinara a EPS za korišćenje opštinskog gradjevinskog zemljišta 14 miliona dinara.

- Sa EPS-om vodimo intenzivne pregovore o medjusobnim potraživanja, medjutim ovo državno javno preduzeće jednostavno ne želi da plati ove doprinose opštini, za razliku od Železnice koja je počela da izmiruje ove obaveze i JP Putevi Srbije sa kojima imamo ugovore o prebijanju dugova kroz izgradnju puteva na našoj teritoriji, izjavio je Miletić i nagovestio mogućnost da se spor sa EPS-om reši i sudskim putem.

Većnik Milenko Petrović je inicrao pitanje rada gradske Mesne zajednice, a Dragan Blagojević je zatražio da se u poslovima po javnim konkursima i tenderima stvore uslovi, uz poštovanje svih zakonskih normi, upošljavanja svrljiških firmi kao direktnih izvodjača ili podizvodjača, kao i da se za poslove, bilo ko da ih finasira, postignu stvarne ekonomske cene. Jer, u krajnjem slučaju, i projekte koje finasira država, plaćaju poreski obveznici, pa i gradjani Svrljiga.

- Ako Svrljižani ne dobijaju poslove, ako ne rade, oni će biti još siromašniji - ukazao je Blagojević.

izvor: Svrljig.INFO

Van mreže Jeffersonz

  • Novajlija
  • *
  • Poruke: 2
    • สโบเบ็ต
Odg: Veće uputilo predlog Statuta odbornicima
« Odgovor #1 poslato: Jun 25, 2018, 07:47:12 »
All the stories in the forum are most important.