66 gostiju, 0 korisnika

Poslednje poruke

Autor Tema: Opštinsko veće prihvatilo nacrt Statuta  (Pročitano 4157 puta)

Van mreže WingsOfDesire

  • Ne silazi sa Foruma
  • *****
  • Poruke: 4099
Opštinsko veće prihvatilo nacrt Statuta
« poslato: Oktobar 16, 2008, 13:54:21 »


Na sednici Opštinskog veća održanoj 15. septembra prihvaćen je nacrt Statuta, najvišeg pravnog akta Skupštine opštine Svrljig. O predlogu Statuta opštine vodiće se i javna rasprava.

Zainteresovani gradjani mogu da izvrše uvid u sadržinu predloga Statuta u kancelariji sekretara SO, soba broj 16. svakog radnog dana od 7 do 15 časova, gde mogu da ostave i svoje primedbe.

Za ponedeljak 20. oktobra, sa početkom u 19 časova u sali SO Svrljig o predlogu Statuta raspravu će voditi funkcioneri lokalne samouprave, članovi Opštinskog veća, direktori javnih preduzeća i ustanova, šefovi i zamenici odborničkih grupa i predstavnici političkih stranaka.

Članov i Opštinskog veća pokrenuli su danas i niz zanimljivih pitanja, počev od boljeg gazdovanja imovinom opštine, kako u gradu, tako i na teritoriji opštine (naplata zauzeća javnih površina u gradu, korišćenja prirodnih dobara - kamenolom u Tijovcu), efikasnijeg rada opštinsikih inspekcija, uredjenja gradskog i seoskih grobalja, itd.

Milija Miletić, predsednik opštine, odmah posle sednice Veća održao je i radni dogovor sa direktorom JKSP “Svrljig” Zoranom Gavrilovićem o angažovanju radnika ovog preduzeća i njihove mehanizacije na redovnom održavanju grobalja na čitavoj teritoriji opštine.

Goran Gajić, načelk Opštine uprave danas je izneo zabrinjavajući podatak o mogućnosti ukidanja Opštinskog suda u Svrljigu, kako je predvidjeno u Nacrtu odluke o sudovima Ministarstva pravde.
izvor: svrljig.INFO

Van mreže DonHayes

  • Novajlija
  • *
  • Poruke: 1
    • sbobet
Odg: Opštinsko veće prihvatilo nacrt Statuta
« Odgovor #1 poslato: Decembar 17, 2018, 04:11:07 »
Natutunan ko at may katuturan sa forum na ito, kaya marami akong nilalaman.