156 gostiju, 0 korisnika

Poslednje poruke

Autor Tema: Ulteo - Operativni sistem preko browsera  (Pročitano 1433 puta)

Van mreže zarej

  • Administrator
  • Veteran
  • *****
  • Poruke: 2496
  • lose programe iskljucicu trajno...
Ulteo - Operativni sistem preko browsera
« poslato: Septembar 25, 2008, 18:50:02 »
Ulteo - WebOS


Ulteo je operativni sistem koji je zasnovan na KUbuntu distribuciji Linuxa i kojeg mozete koristiti direktno preko vaseg web browsera. Potrebno je da imate JRE instaliran i da otvorite nalog na Ulteovom sajtu koji moze biti free ili premium. Free nalogom dobijate prostor za skladistenje podataka 1GB i sesiju koja traje 25min. Cene premium naloga se krecu od 5-20e mesecno. Za najevtiniji premium nalog od 5e dobijate sesiju od 3h, dok za najskuplji nemate ogranicenje za sesiju.

Interesantno je ukoliko probate da surfujete preko ovog operativnog sistema. Evo mojih rezultata na speedtestu:

Naravno necete moci da downloadujete na vas lokalni kompjuter ovom brzinom vec samo na ovih 1GB prostora koji dobijete, ali posle toga sve mozete prebaciti na svoj kompjuter preko Transfer Managera (ogranicenje fajla za transfer je 10MB kod free naloga).

Od aplikacija mozete koristiti kompletan OpenOffice, Firefox, Thunderbird, Kopete IM, VLC MEdia Player i jos mnoge druge. Nazalost zvuk jos uvek ne radi ali ce biti ubacena podrska u nekoj od sledecih verzija.

Za detaljan opis pogledajte: http://www.miloscapin.net/?p=26
Probajte Ulteo na: http://www.ulteo.com/
"Ne možes samo pitati korisnike šta je to što oni žele i onda se truditi da im to i daš. Dok ti to napraviš, oni će poželeti nešto drugo". (Inc Magazine, 1989.)

"Veoma je teško dizajnirati proizvod za određenu grupu. Često ljudi ne znaju šta žele dok im to ne pokažeš". (BusinessWeek, maj 1998.)