25 gostiju, 0 korisnika

Poslednje poruke

Autor Tema: Opštinsko veće, efikasniji rad  (Pročitano 1501 puta)

Van mreže WingsOfDesire

  • Ne silazi sa Foruma
  • *****
  • Poruke: 4099
Opštinsko veće, efikasniji rad
« poslato: Septembar 10, 2008, 18:12:58 »
Opštinsko veće novog saziva zasedalo 8. septemra 2008.g.
U BUDŽETU ZA ZDRAVSTVO JOŠ 2,7 MILIONA DINARA
         Pojedinim korisnicima uvećana sredstva - preraspodelom. Sportski kolektivi traže dodatna budžetska sredstva. Raspisan konkurs za izbor načelnika Opštinske uprave. Čelnici veća dobili resorna zaduženja. Sednice veća sredom u osam.

         Izmenama u budžetu opštine za ovu godinu prihodna strana budžeta uvećana za 2,7 miliona dinara dobijenih, namenski, za lokalno zdravstvo. Pojedinim budžetskim korisnicima dozvoljena veća potrošnja, ali preraspodelom sredstava, tako da budžet neće biti uvećan, odlučilo danas novoizabrano Opštinsko veće.
         Pozicija Opštinske uprave za zarade umanjena je za 1,7 miliona dinara, a deo tih para biće izdvojen za odredjena socijalna davanja deci. Centru za socijalni rad biće preneta sredstva u iznosu od oko 400.000 dinara za isplatu zarade bivšem vd. direktoru po sudskoj presudi, čije se okončanje očekuje ovih dana.
         Nekoliko sportskih klubova u Svrljigu, posle ukidanja Sportskog saveza opštine, direktnih korisnika opštinskog budžeta, javilo se za dodatna budžetska sredstva. Njihovi zahtevi su uglavnom odbijeni,

a većnici su zatražili sa se ubuduće formira ili služba ili radno telo, poput nekada sportskog saveza, koje bi koordiniralo rad svih sportskih organizacija i ujedno kontrolisalo programe i zahteve sportskih organizacije, kojih je, kako su većnici naglasili, sve više i više i koji svoje postojanje zasnivaju uglavnom na budžetskih izdvajanjima.

       Razmatranjem zahteva FK "Veteran" došlo se do saznanja da Svrljig ima dva fudbalska kluba, sa identičnim programima. "Veteran" je formiran kako bi se stvorila mesta za sportiste iz Svrljiga.
       Većnik, Milenko Petrović, je izneo i podatak da je izabranim organima FK "Svrljiga" istekao mandat, ali da klubom, do izbora, upravljaju stari organi.

      Zaduženja
       Milija Miletić, predsednik opštine, naglasio je da Opštinsko veće po funkciji čine predsednik opštine, koji će predsedavati sednicama Opštinskog veća, zamenik predsednika opštine i većnici izabrani na konstitutivnoj sednici novog opštinskog parlamenta.
           Miletić je naveo i resore za koje će biti zaduženi većnici.
           Većniku Draganu Blagojeviću je pripao resor privrede, Siniši Aleksiću resor poljoprivrede, Milenko Petrović je zadužen za pitanja iz oblasti komunalnih delatnosti, sporta i starije populacije, MIlan Djordjević za oblast finansija, saradnje sa organima na državnom nivou i pitanja mladih, dok je većnik dr Slavoljub Petković zadužen za oblast zdravstva i socijalne politike.

        Konkurs
            Veće je donelo odluku o raspisivanju konkursa za izbor načelnika Opštinske uprave, sa mandatom od 5 godina.

        Sredom u osam
           Sednice opštinskog veća biće održavane sredom, sa početkom od osam časova. U radu sednica biće uključivani nadležne službe i organi opštinske uprave, uz prethodne konsultacije sa većnicima zaduženim za pojedine oblasti i resore rada.

     Efikasnost
           - Rad opštinskog veća mora da bude efikasan, što iziskuje i efikasnost svih opštinskih službi. Tadkodje, rad mora da bude u skladu sa zakonima i odgovarajućim opštinskim aktima. Efikasnost i razrešavanju najbitnijih pitanja, počev od privrede i poljoprivrede, pa do socijalne politike mora da se ispolji, jer smo posle majskih lokalnih izbora imali pauzu sve do sada i već su evidentni odredjeni zastoji. Takodje, opštinska uprava mora da bude efikasna, da priprema programe, nudi rešenja i da svi doprinosimo razvoju ove sredine  – naglasio je Milija Miletić, predsednik opštine Svrljig. 


izvor: svrljig.info