73 gostiju, 1 korisnik

Poslednje poruke

Autor Tema: Alicia Keys / 11. oktobar / Beogradska arena  (Pročitano 1724 puta)

Miwosh

  • Gost
Alicia Keys / 11. oktobar / Beogradska arena
« poslato: Jul 29, 2008, 10:08:49 »
Alicia Keys u Beogradu
Američka R'n'B pevačica Alicia Keys, dvostruka dobitnica Gremija, nastupiće 11. oktobra u Beogradskoj areni, potvrdio je na svom sajtu njen menadžment "MBK Entertainment".
Alicia je ponovo aktuelna sa svojim dugo iščekivanim trećim studijskim albumom "As I Am", koji je imao svetsku premijeru 13. novembra. Prvi singl sa ovog albuma "No One" za samo nekoliko sati emitovanja stigao je na sam vrh Bilbordove liste "ar end bi" pesama.

Na ovom izdanju, koje sama Alicia opisuje kao "Dženis Džoplin sreće Aretu Frenklin", nalazi se 13 pesama koje pokazuju njene autorske i producentske kvalitete. Aliciine moćne vokalne sposobnosti prepoznaju se u pesmama poput "Superwoman", "Go Ahead", "Like You Never See Me" i " Sure Looks Good To Me".

Od svog debija 2001. godine, albumom "Songs in A Minor" ova rođena Njurorčanka napravila je veliki broj hitova i postigla fantastičan uspeh prodavši preko 20 miliona albuma širom sveta.

"Songs in A Minor", na kom se pojavio i njen autorski hit "Fallin", prodat je u više od 10 miliona primeraka i dobio pet Gremi nagrada, među kojima i za najboljeg novog izvođača i najbolji "ar end bi" album.

Usledio je disk "The Diary of Alicia Keys" 2004. godine, koji je do danas ostvario sedmostruki platinsti tiraž, nagrađen sa 4 Gremi nagrade, a sa njega su skinuti hitovi poput "If I Ain’t Got You", You Don’t Kow My Name", i "Karma".

Objavljivanjem akustičnog (unplugged) snimka 2005. koji se prodao u 2 miliona primeraka, Alicia Keys je postala prvi ženski R'n'B izvođač čiji su albumi tri puta uzastopno debitovali na prvom mestu Bilbordove liste albuma.

Ova popularna pevačica će u sklopu svoje turneje, pre Beograda, nastupiti i 10. oktobra u Zagrebu.

Organizator koncerta u Beogradu je Beogradska arena.

(B92)