47 gostiju, 0 korisnika

Poslednje poruke

Autor Tema: XXV JAZZ festival - "Nišvil 2008"  (Pročitano 15987 puta)

Van mreže WingsOfDesire

  • Ne silazi sa Foruma
  • *****
  • Poruke: 4099
Re: XXV JAZZ festival - "Nišvil 2008"
« Odgovor #30 poslato: Avgust 29, 2008, 16:11:29 »
Reagovanje Nišville produkcije na medijske nastupe čelnika Filmskih susreta

Publika Nišvila i Horskih sigurno ne lomi stolice

Direktor Nišville jazz festivala Ivan Blagojević odlučno negira da je publika XXV Internacionalnog Nišville jazz festivala (održanog od 14. do 17. avgusta) polomila 300 stolica na Letnjoj pozornici.
Reagujući na medijske nastupe čelnika Niškog kulturnog centra i Saveta Filmskih susreta koji su izjavili da organizacija nedavno završenog niškog filmskog festivala nije uspela zbog „haosa koji je ostavio Nišvil“ aludirajući na polomljene i rasklimane stolice, Blagojević  kaže da je i Nišville festival zatekao takvo stanje u gledalištu Letnje pozornice.
- Podsećam da nam je ove godine omogućeno da na Letnju pozornicu uđemo dan pred početak festivala, a da su stolice već bile polomljene može da potvrdi i publika prve večeri Nišvila. Uostalom, lično sam uoči Nišvila obišao gledališe i popisao sve polomljene stolice, kako ne bi prodavali karte za nepostojeća mesta – kaže Blagojević.
On dodaje  da je krajnje nekorektno na ovaj način optuživati Nišville, jer bi Nišville produkcija isto tako za zatečeno stanje mogla da optuži prethodnu manifestaciju na Letnjoj pozornici – Internacionalne horske svečanosti (održane nešto više od mesec dana pre Nišvila) čiji je organizator, kao i u slučaju Filmskih susreta – Niški kulturni centar.
- Međutim, dobro je poznato da publika kako Horskih svečanosti, tako i Nišvila (koja se u dobroj meri i „poklapa“) ne snosi nikakvu odgovornost  za takvo stanje, a ako hoće da pronađu krivca predlažem im da saznaju koje su i kakve žurke održavane na Letnjoj pozornici, odnosno, zašto su odšrafljene i skinute sve stolice za Tuborg parti, mada smatram da je sve to dobrim delom „recidiv“ još prošlogodišnje Nisomnije čiji je organizator - takođe NKC.  Podsećam, zaključuje Blagojević, da smo prošle godine, kada nam je omogućeno da na Letnju pozornicu uđemo „čak“ dva dana pre početka Nišvila - uspeli da sve postojeće stolice vratimo u funkciju, ali da sada nismo imali vremena za to. Mi se nismo bunili što su tokom sva četiri dana Nišvila  radnici „Građevinara“ montirali dodatnu tribinu za Filmske susrete. Uzgred, osim što je ružna, ta tribina je i sasvim nepotrebna, jer ako je merilo prodaja karata a ne besomučno deljenje propusnica, interesovanje za filmski festival nije dovoljno da se popuni ni polovina (postojećih) sedišta. Jedini naš propust ove godine je to što nismo vratiili tri stuba za zastave, ali to sigurno ni u kojoj meri nije uticalo na katastrofalan kvalitet zvuka tokom Filmskih susreta – kaže direktor Nišvila Ivan Blagojević.

Van mreže acacunami

  • Hyper-aktivan član
  • ***
  • Poruke: 636
  • "...ovo je pokušaj da kažem neizrecivo..."
Re: XXV JAZZ festival - "Nišvil 2008"
« Odgovor #31 poslato: Avgust 29, 2008, 17:38:31 »
[logged]Te stolice se drže na 2-3 šrafa od predviđenih 6, a greška Nisvilla je što su prodavali numerisane karte za nepostojeće stolice i samim tim potvrdili da su sva mesta OK, pa čak i one staolice koje su polomljene. Trebali su bar da ih prebroje i slikaju pre početka festivala. [/logged]
"Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo.
Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Z.Đ. RIP