45 gostiju, 0 korisnika

Poslednje poruke

Autor Tema: Najuređaji u 2007. godini  (Pročitano 4216 puta)

Miwosh

  • Gost
Najuređaji u 2007. godini
« poslato: April 28, 2008, 16:27:44 »
Najuređaji u 2007. godini

(slicna tema sa temom mega gamesa ispod)Upravo je završena anketa kroz koju čitaci bloga Engadget biraju proizvode koji su obeležili prošlu godinu.

Tijana Todorović

Engadget je IT blog u čijih dvadesetak dnevnih članaka zaista možete naći sve gedžete vredne pomena i svakodnevno se informisati o aktuelnostima iz IT industrije. Zbog kvaliteta članaka i načina na koji opisuje, jedinstvenosti, jednostavnosti, prilagodljivosti čitaocima, kao i višejezičnosti, Engadget je vrlo brzo dostigao status najpopularnijeg svetskog IT bloga i postao nezaobilazno mesto na internetu za većinu tehnomana. Svake godine Engadget realizuje anketu u okviru koje svi čitaoci glasaju za uređaje godine iz različitih kategorija, a mi smo izdvojili tri: najbolji i najgori gedžet godine, kao i mobilni telefon godine.

Gedžet godine - iPhone

Apple je napravio bum u industriji mobilnih telefona predstavljajući iPhone, vrhunski multimedijalni uređaj i telefon. Ukratko, Apple je kroz iPhone korisnicima ponudio dizajn, funkcionalnost i brzinu. Sa estetske strane, ovo je savršen proizvod. Spoljašnji minimalizam savršeno se uklopio sa predivnim multitouch interfejsom koji koristi potpuno novi softver, ostvarujući korisničko okruženje za svaku aplikaciju. Osim novog vizuelnog doživljaja korisniku je ponuđena odlična multimedija, kao i upotreba Wi-Fi mreža čime je obezbeđeno potpuno uživanje u internet uslugama kao što su elektronska pošta, pretraživanje weba, Google Earth, vizuelni Voicemail... Naravno, iPhone nije došao bez mana, pa je tako doneo hardver koji nije na zavidnom nivou, ali predstavlja dobru bazu za naredne generacije uređaja, relativno lošu kameru, nemogućnost razmene podataka putem Bluetootha itd. U isto vreme kada je počela prodaja Apple iPhonea, na tržištu su se pojavili slični modeli drugih proizvođača, ipak ni jedan od njih nije mogao da pobedi iPhone u tržišnoj utakmici. Korisnici su jednostavno "poludeli" za njim tako da je za vrlo kratko vreme osvojio 21% tržišta "pametnih" telefona u SAD, zauzevši time drugo mesto – iza BlackBerryja (41%).Najgori - Windows VistaNećemo mnogo o Visti. Jednostavno, na svim listama je osvojila prvo mesto na spisku promašaja kada je reč o tehnologijama koje su najavljivane kao epohalne, a za koju se ispostavilo, kada se pojavila na tržištu, da je daleko ispod očekivanja. Liči na našminkanu verziju XP-a koja svojim novitetima, sa jedne strane, oduševljava, ali sa druge nervira korisnike usled čestih problema sa pronalaženjem kompatibilnih hardverskih komponenti, sigurnosnih problema, te nemogućnosti korišćenja mnoštva softvera koji jednostavno ne radi na Visti. Ni čitaoci Engadgeta nisu bili drugačijeg mišljenja.


Mobilni telefon - Sony Ericsson K850Sony Ericsson je poznat po telefonima sa kamerom još od planetarnog uspeha modela T610, a K850 je u tom smislu jedan od najnaprednijih telefona zahvaljujući kameri od 5 megapiksel. Sony Ericsson K850 je intuitivni mobilni telefon, vrlo jednostavan za korišćenje, sa jedinstvenim opcijama za fotografisanje, kao što su BestPic, Photo Fix i Auto Rotate, koji se pri fotografisanju, u odnosu na modele drugih proizvođača, ponaša bolje u većini situacija. Dakle, po pitanju najistaknutije karakteristike – kamere, SonyEricsson K850 se pokazao superiornim. Poseduje dobro organizovan meni, pregršt funkcija i prirodnije boje. Što se tiče ostalog, u poređenju sa sličnim modelima, postoje prednosti, ali i nedostaci ovog modela. Opravdano ili neopravdano, čitaoci Engadgeta su mu podarili titulu mobilnog telefona godine.

Naravno, ovo nije sve. Ukoliko vas interesuje koje su uređaje čitaoci Engadgeta izabrali u kategorijama desktop godine, displej godine, robot godine... celu listu možete pronaći klikom [logged]O V D E
[/logged]


izvor: B92
« Poslednja izmena: April 28, 2008, 16:34:52 by Miwosh »