143 gostiju, 0 korisnika

Poslednje poruke

Autor Tema: Photoshop na internetu - photoshop express  (Pročitano 3944 puta)

Van mreže Sale

  • Administrator
  • Ne silazi sa Foruma
  • *****
  • Poruke: 4738
  • Live in your world, play in ours.
    • Mega blog
Photoshop na internetu - photoshop express
« poslato: Maj 07, 2008, 22:43:17 »


Svedoci smo da se većina najpopularnijih desktop aplikacija polako ali sigurno seli na web. Već duže vreme su dostupne verzije office paketa online (google docs). Tako da je bilo samo pitanje trenutka kada će i aplikacije za obradu fotografija dobiti svoje online verzije.

Adobe je i zvanično objavio besplatnu online verziju popularnog Photoshop alata, pod imenom Photoshop Express. Iako ima Photoshop u imenu, Photoshop Express mnogo više liči, po funkcijama a i po interfesu, na drugu Adobe aplikaciju namenjenu prevashodno fotografima - Lightroom.

Photoshop Express poprilično liči na Lightroom, mada je interface još jednostavniji i očigledno namenjen ne naprednim fotografima, već fotografima početnicima koji žele brzo i jednostavno da izvrše neke osnovne operacije nad svojim fotkama.

Cropovanje, podešavanje ekspozicije, saturacije ili dodavanje nekih od predefinisanih efekata fotografijama pre objavljivanja. Takođe objavljivanje fotografija je olakšano, pravljenje slideshow animacija jednostavno, kao i deljenje preko popularnih social mreža (facebook, myspace, hi5…). Što isto tako mnogo govori kome je prevashodno namenjen novi servis.

preuzeto sa fotomanijak.com

homepage : http://www.photoshop.com/express/landing.html ,preporučljiva je bolja konekcija.
Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...