Svrljig.NET

KULTURA => Dizajn / Umetnost => Temu započeo: zarej Mart 27, 2008, 12:04:45

Naslov: Inkscape konkurs magazina COM
Poruka od: zarej Mart 27, 2008, 12:04:45
 Od 247. broja magazina COM započinje konkurs Inkscape radova, u kome pozivaju svi čitaoce da se oprobaju u vektorskom crtanju korišćenjem ovog programa otvorenog koda. Svi originalni radovi treba da budu pripremljeni i poslati na adresu redakcije (redakcija@com-yu.com) u nativnom Inkscape formatu, pod PD licencom (Public Domain), i podacima autora: ime i prezime, adresa, telefon, email. Radovi će biti organizovani i izloženi u jednoj beogradskoj galeriji (detalji će biti objavljeni naknadno), dok će žiri sastavljen od dizajnera i grafičkih profesionalaca izabrati najbolje, čijim će autorima pripasti vredne nagrade. Poslednji rok za slanje radova je 10. maj, dok će izložba, uz prigodno obeležavanje 250. broja magazina COM, biti održana u junu 2008. godine.

Tema Inkscape konkursa je „Beograd 2028. godine“. Zamislite kako će u to vreme izgledati okruženje u kome živimo; motivi na radovima mogu biti širokog spektra, od građevina, vozila, pa do futurističkih kontejnera. Pustite mašti na volju i naučite da koristite Inkscape program. Aplikacija se može preuzeti sa adrese www.inkscape.org, i dolazi u verzijama za Windows, Linux i Mac OS X. Prema tome, opravdanja za ne učestvovanje nema.

Na konkursu mogu učestvovati svi građani Srbije od 7 do 107 godina, a radovi ne moraju biti vrhunskog nivoa. Ponekad je i sama ideja bolja od svega ostalog. Budi hrabar/a i „naoštri“ svog miša!

(http://com-yu.com/images/ins2/2.jpg)(http://com-yu.com/images/ins2/3.jpg)

Izvor:com-yu.com (http://com-yu.com/konkurs/index.php)