Svrljig.NET

ŽIVOT I STIL => Sve što čini život. => Porodica i deca => Temu započeo: Sephiroth Maj 22, 2011, 22:00:18

Naslov: Припрема испита на "Јутјубу"
Poruka od: Sephiroth Maj 22, 2011, 22:00:18
(http://www.unijasprs.org.rs/images/stories/Sasa1(2).png)
Родитељи чија деца припремају завршни испит из математике не морају да плаћају додатне часове: професор Саша Поповић из Ниша решио је и објаснио свих 300 задатака из збирке за завршни испит и то понудио ученицима 8. разреда на "Јутјубу".Захваљујући професору информатике из Ниша Саши Поповићу завршни испит из математике сада се може спремити уз помоћ клипова са Јутјуба(www.youtube.com (http://www.youtube.com)). За неколико минута професор Саша Поповић једноставно је објаснио 300 задатака из збирке за завршни испит.
Потребно је да ученик на Јутјубу укуца задатак и редни број из збирке за завршни испит и добиће објашњење професора Саша Поповић како да стигне до решења. Објашњење траје само неколико минута.
 Основци су клипове на Јутјубу погледали 1,2 милиона пута.
 "Задаци ми изгледају простије него у збирци. На Јутјубу имам и детаљан поступак, како то да урадим", каже Милан Мачковић, ученик 8. разреда.Зорана Стојановић, ученица 8. разреда каже да користи овај снимак често кад јој неки задаци нису јасни.
(http://www.unijasprs.org.rs/images/stories/Sasa2(3).png)
Поповић је такав програм припремао неколико месеци. Каже да је задовољан, јер га користе осмаци из свих делова земље.
 "Ја сам хтео да им кажем да поред забаве и играња, на Интернету могу да нађу и образовне садржаје. Они могу да се представе на веома прихватљив начин", каже професор информатике Саша Поповић.
 Половина задатака из ове збирке биће на завршном из математике, а још четвртина имаће веома сличан садржај. Родитељи су задовољни што на овај начин могу да припреме малишане.
 "Моје дете као да је на часу математике. У потпуности је објашњен цео задатак и као да поред њега седи професор", каже родитељ Данијела Цмиљанић.
 Професор Поповић планира да на овај начин обради и градиво из других предмета - биологије, хемије и физике. С обзиром на интерсовање ђака, оваква врста едукације била би корисна и у званичним школским програмима
http://www.unijasprs.org.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=16589&Itemid=36 (http://www.unijasprs.org.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=16589&Itemid=36)

http://www.youtube.com/user/profesortube (http://www.youtube.com/user/profesortube)
Naslov: Odg: Припрема испита на "Јутјубу"
Poruka od: Jensonani Jun 13, 2019, 10:50:32
The story makes me very confused. You make it clear