Svrljig.NET

NAJAVE I SATNICE => Najave i satnice => Niš => Temu započeo: Sale April 13, 2011, 21:44:50

Naslov: "Vrooom" u Nišu 16. aprila
Poruka od: Sale April 13, 2011, 21:44:50
(http://www.cityofnis.rs/images/stories/clanci/vrooom.jpg)

Zanimljiva koncertna sezona u niškom Feedback-u se nastavlja gostovanjem beogradskog sastava VROOOM u subotu, 16.aprila 2011.

Jedna od najznačajnijih electro-rock grupa u Srbiji. Od svog nastanka 1998. god. do danas objavili su četiri albuma i jedan maxi singl:
• "Input" – maxi singl 2009. godine
• "Evolucija" – 2005. godine
• "Live in Zürich" – 2001. godine (snimljen uživo na pozorišnom festivalu Zürcher Theater Spektakel u Cirihu, Švajcarska)
• "Ventilacija" – 2000. godine
• "Torpedo music" – 1999. godine
Svih pet ostvarenja naišlo je na nepodeljeno odobravanje kritike, a singlovi sa ovih izdanja našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji i u regionu (MTV Adria, Balkanmedija i dr.)
Predstavljajući svoju muziku, Vrooom je nastupao u gotovo svim evropskim državama na potezu od Francuske do Bugarske, svirajući u najrazličitijim koncertnim prostorima – od underground klubova do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.
Uz stalnu koncertnu aktivnost, članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 40 pozorišnih predstava, svirajući u nekima od njih i uživo, kao i za mnoge igrane i dokumentarne filmove, evente, izložbe i performanse.
Deo su velikog pozorišnog hita "KOSA" beogradskog Ateljea 212 gde u svojim aranžmanima izvode poznate kompozicije Galt-a Macdermot-a.
Dobitnici su brojnih priznanja, medju kojima se izdvajaju "Davorin Popović" i "Grupa godine TV Metropolis".
Novi album grupe Vrooom biće objavljen 25.aprila 2011.

vest preuzeta sa : "Vrooom" u Nišu 16. aprila (http://www.cityofnis.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=217:qvrooomq-u-niu-16-aprila&catid=12:najave-deavanja)