Svrljig.NET

OPŠTINA SVRLJIG => Aktuelne teme => Temu započeo: Sale Oktobar 27, 2010, 21:41:42

Naslov: Rekonstrukcija ulica u Svrljigu
Poruka od: Sale Oktobar 27, 2010, 21:41:42
(http://www.juznevesti.com/uploads/vesti/2010/10/i_3005/i_1/t_Svrljig-radovi.jpg)

SVRLJIG - Predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, sa svojim saradnicima, obišao je radove na rekonstrukciji Omladinske i Mladenove ulice i radove na regionalnom putu ka Babinom zubu.

Rekonstrukcija Omladinske ulice trenutno je u fazi krpljenja udarnih rupa, dok će se, nakon tih radova, cela ulica presvući novim slojem asfalta u dužini od 570 metara.

Rok za završetak radova koje izvodi svrljiško preduzeće "Transkop R" je 10 dana, a sredstva u visini od 2 miliona i 288 hiljada dinara obezbeđena su iz Ministarstva za NIP.

U toku su i radovi na izradi kanalizacione mreže u ulici Mladenovoj, gde je izvođač JKSP Svrljig, a ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili, očekuje se i početak radova u ulicama Raše Cvetkovića i Vojislava Krajanovića.

Do kraja sezone predviđena je i rekonstrukcija kanalizacione mreže u ulici Lukavičkoj.

Opštinski rukovodioci takođe su se lično uverili da se radovi na rekonstrukciji regionalnog puta ka Babinom zubu odvijaju po planu.

Dužina prve deonice koja se rekonstruiše u ovom periodu je 2,7 km, od centra Svrljiga do seoskog naselja Beloinje, a do sada je urađeno proširenje starog kolovoza i postavlja se tampon na oko 1500 metara tog puta.

Radovi na ovoj deonici takođe se finansiraju sredstvima Ministarstva za NIP, a vrednost rekonstrukcije prve deonice je oko 60 miliona dinara.

preuzeto sa : http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Rekonstrukcija-ulica-u-Svrljigu.sr.html (http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Rekonstrukcija-ulica-u-Svrljigu.sr.html)