Svrljig.NET

NAUKA I TEHNIKA => Tehnika => Hardware => Temu započeo: Sale Avgust 18, 2009, 23:44:20

Naslov: problemi sa kompjuterom
Poruka od: Sale Avgust 18, 2009, 23:44:20
u pomoć narode !

imam problem sledeće prirode: komp je počeo da me zeza opasno: od juče je počeo da, tokom rada na njemu, gubi video signal (pc i dalje radi "normalno" jer se čuje kako mašina radi, a muzika iz kompa se i dalje čuje sa zvučnika) i tft monitor se nakon kratkog vremena i sam ugasi. Kad restartujem windows, slova u pozdravnoj poruci biosa su malo deformisana na ekranu a kad xp počinje da se učitava na ekranu imam vertikalno linije koju čine crvene ili zelene tačkice) i onda ništa; ekran ponovo izgubi signal! Više puta sam ga resetovao i počeo bi da radi normalno neko vreme pa bi opet u toku rada ekran pocrneo. Kad pokrenem xp u safemodu, nemam nikakvih problema. Mogu da idem i na net satima bez problema, monitor ima normalno sliku i ne gasi se, ali nije to to.

Konsultovao sam se Vasom i on kaže:

"huh... specificna stvar. prvi put cujem za tako nesto. pretpostavljam da je do drajvera. pokusaj prvo da reinstaliras graficku i pogledaj iza da je sve lepo ubodeno u kuciste. mozes da iskljucis prvo sve, izvadis monitor iz graficke, pa vratis. meni je tako uspevalo par puta da proradi monitor. ako i to ne uspe, ja bih kao sledeci korak uzeo reinstall windows-a. bekapovao bih prvo sve sto je bitno. a evo programeri kazu da se to desava kada se pregreje graficka. da otvoris kuciste da vidis da li se okrece onaj ventilator i da li se graficka dovoljno hladi"

Šta vi mislite ? Nikad nisam (re)instalirao windows do sada, i da li to vredi da se uradi s obzirom da se problemi pokazuju čim se resetuje kompjuter (reklama za matičnu ploču i poruka o njenom biosu) ?

U čudu sam  :-X :fool:, pa ako imate neki predlog ili iskustva sa tim, puno bi mi značilo.

Hvala unapred.
Naslov: Odg: problemi sa kompjuterom
Poruka od: cambridge Avgust 19, 2009, 00:56:49
Mislim da je monitor ... ako imas google talk ili msn live - ja sam sasa.paunkovic na oba, kontaktiraj slobodno
Naslov: Odg: problemi sa kompjuterom
Poruka od: Sale Avgust 19, 2009, 14:39:26
Hvala Cam, ali za sada da kucnem u drvo komp radi bez problema već 3h33 minuta...nadam se da se povampirio  :drakula:
Naslov: Odg: problemi sa kompjuterom
Poruka od: Sale Avgust 19, 2009, 21:50:00
Ceo dan je funkcionisao do maločas, i opet isto  :-X . Rešio sam, reinstaliraću windows, pa šta bude  :skull: